Loading...
Gwerina van de Groote Kamps
Glasgow van 't Merelsnest x Corland x Purioso x Nimmerdor x Marco Polo x Sinaeda

Beschrijving

Description


Gwerina van de Groote Kamps  is een zwarte langgelijnde merrie met bloed, voorzichtig, veel vermogen en een mooie galop. Zij is nakomeling van louter keur en preferente hengsten en komt uit één van Nederlands beste merrielijnen; de befaamde Sina-stam. Gwerina van de Groote Kamps loopt Internationaal onder Fabienne Roelofsen.

 

Pedigree

Glasgow van ’t Merelsnest is een uitzonderlijk interessant gefokte hengst. Vader Nabab de Reve en grootvader Darco hebben zelf zeer succesvol gepresteerd. Glasgow van ’t Merelsnest heeft een fantastische moederlijn. Zijn moeder Wendelina sprong zelf op internationaal Grand Prix niveau met Marc Van Dijk en is de volle zus van Sapphire, het succesvolle springpaard van de Amerikaanse ruiter Mclain Ward. Sapphire won maar liefst tweemaal de Olympische Gouden team medaille en schreef vele Grote Prijzen op haar naam, waaronder die van Calgary en Wellington. Wendelina bracht naast Glasgow van ’t Merelsnest nog twee volle broers die internationaal springen, Edjaz en Koblenz van ’t Merelsnest. Grootmoeder Idjaz-C bracht naast Sapphire ook de internationale springpaarden Lapino, Qarco van ’t Merelsnest en Vincenzo van ’t Merelsnest. 

Grootvader en stempelhengst Corland had een indrukwekkende carrière met Wout Jan van der Schans. Corland heeft bewezen met Wout Jan bij de top van de wereld te behoren. Nakomelingen van Corland presteren of presteerden met succes op het hoogste niveau zoals Silvana met Kevin Staut, Apardi onder Daniel Blumann en springkanon en volle broer van Apardi, Bacardi VDL onder Jannika Sprunger. Corland heeft de reputatie een goede combinatie te vormen met merries uit de Sina stam. Een bekend voorbeeld hiervan is het GP springpaard Tersina van ’t Hoochhiem.

Moeder Carina (elite, prok, sport(spr)) heeft zelf 1.35 gesprongen. Zij is de halfzus van de GP springpaarden Nerina (Amaretto D I) onder Jur Vrieling en Drachten (Berlin) onder Jan Philipp Weichert en telg uit de befaamde en invloedrijke Sina-stam met vele GP nakomelingen.

Met vervolgens de keur en preferente hengsten, Purioso, Nimmerdor, Marco Polo en Sinaeda in de pedigree heeft Gwerina van de Groote Kamps een ijzersterke basis voor springaanleg.

Stamboek

Studbook

Loading...

Foto's

Photo's