Loading...
Loxton van de Groote Kamps
Kannan x Roven XX x Damiro x Amor x Porter

Beschrijving

Description


Loxton van de Groote Kamps is een bloedgemaakte, moderne zoon van Kannan. Zijn moeder is de ster sportmerrie Wievoli, een dochter van de volbloedhengst Roven XX. Loxton viel op tijdens de 1e bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring in 2018 door zijn goede galop, reflexen, overzicht en vermogen. Op 31 januari 2019 mag hij zich presenteren tijdens de KWPN Stallionshow in Den Bosch.

 

Pedigree

Vader Kannan, één van ’s werelds beste springpaardenverervers heeft talloze nakomelingen op het allerhoogste niveau en stond daarmee op nummer één van de WBFSH Sire Ranking. Nakomelingen als Molly Malone V (Bertram Allen), Olympisch kampioen Nino des Buissonnets (Steve Guerdat), Quorida de Treho (Romain Duguet) en Quabri de l’Isle (Pedro Veniss) zijn slechts enkele voorbeelden van Kannan nakomelingen die tot de absolute wereldtop behoren.

Grootvader Roven XX is een engelse volbloedhengst die in Amerika onder Geoffrey Welsh zijn springcarrière heeft opgebouwd en succesvol werd uitgebracht in het 1.50m. Hierin wist hij ook verschillende overwinningen te behalen. Daarna is hij voor de fokkerij naar Nederland gehaald door Team Nijhof en is hij nog enige tijd door Peter Geerink uitgebracht.

Moeder Wievoli is een dochter van de volbloedhengst Roven XX en sprong zelf verdienstelijk 1.40m. Zij is de halfzus van Grand Prix hengst Presley Boy (Concorde). Deze hengst werd in juli 2010 door de hippische federatie van Saoudi Arabië voor $ 6.000.000,= gekocht van Jaime Azcarraga. Onder Khaled Al Eid won hij al snel de vijfsterren Grote Prijs van Gijon en finishte hij individueel als twaalfde op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Wievoli bracht naast Loxton van de Groote Kamps onderandere de Denzel van ’t Meulenhof dochter Dwivoli van de Groote Kamps (Denzel van ’t Meulenhof x Roven XX) die in 2017 tot de 10 best presterende IBOP springmerries van Nederland behoorde. 

Stamboek

Studbook

Loading...

Foto's

Photo's