Loading...
Loxton van de Groote Kamps
Kannan x Roven XX x Damiro x Amor x Porter

Beschrijving

Description


Loxton van de Groote Kamps is een bloedgemaakte, moderne zoon van Kannan. Zijn moeder is de preferente ster sportmerrie Wievoli, een dochter van de volbloedhengst Roven XX. Bij de KWPN hengstenkeuring in 2018 viel Loxton op door zijn goede galop, reflexen, overzicht en vermogen. Inmiddels loopt de hengst onder zadel en geeft hij de ruiter een heel goed gevoel. Hij geeft in alles blijk van de hiervoor vermelde kenmerken. De hengst werd in november 2020 aangeboden aan het Anglo-European Studbook (AES) en verkreeg daar het predicaat “Licensed”. Gezien zijn speciale pedigree en de hoge mate van sport hierin is hij als dekhengst heel interessant. Met ingang van heden staat Loxton van de Groote Kamps bij ons ter dekking. Zijn eerste veulens worden in 2021 verwacht. Ondertussen wordt hij in alle rust opgeleid en hopen we dat COVID-19 in 2021 onder controle komt en dat wij de hengst vaker in de ring voor het voetlicht kunnen brengen.

 

Pedigree

Vader Kannan, één van ’s werelds beste springpaardenverervers heeft talloze nakomelingen op het allerhoogste niveau en stond daarmee op nummer één van de WBFSH Sire Ranking. Nakomelingen als Molly Malone V (Bertram Allen), Olympisch kampioen Nino des Buissonnets (Steve Guerdat), Quorida de Treho (Romain Duguet) en Quabri de l’Isle (Pedro Veniss) zijn slechts enkele voorbeelden van Kannan nakomelingen die tot de absolute wereldtop behoren.

 

Grootvader Roven XX is een engelse volbloedhengst die in Amerika onder Geoffrey Welsh zijn springcarrière heeft opgebouwd en succesvol werd uitgebracht in het 1.50m. Hierin wist hij ook verschillende overwinningen te behalen. Daarna is hij voor de fokkerij naar Nederland gehaald door Team Nijhof en is hij nog enige tijd door Peter Geerink uitgebracht.

 

Moeder Wievoli is een dochter van de volbloedhengst Roven XX en sprong zelf verdienstelijk 1.40m. Zij is de halfzus van Grand Prix hengst Presley Boy (Concorde). Deze hengst werd in juli 2010 door de hippische federatie van Saoudi Arabië voor $ 6.000.000,= gekocht van Jaime Azcarraga. Onder Khaled Al Eid won hij al snel de vijfsterren Grote Prijs van Gijon en finishte hij individueel als twaalfde op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Wievoli bracht naast Loxton van de Groote Kamps onderandere de Denzel van ’t Meulenhof dochter Dwivoli van de Groote Kamps (Denzel van ’t Meulenhof x Roven XX) die in 2017 tot de 10 best presterende IBOP springmerries van Nederland behoorde. In december 2019 werd zij derde bij de finale van de GMB jonge paardencompetitie voor 5-jarigen. Inmiddels is deze kwaliteitsvolle merrie aangekocht door Marc Houzager en wordt de merrie in alle rust opgeleid. De verwachtingen zijn hooggespannen.

 

  • Geboren: 8 mei 2016
  • Stokmaat: 1.71
  • Kleur: Vos
  • Stamboek: AES
  • Sperma: Vers
  • Basis kosten: € 250,=
  • Drachtigheidstoeslag: € 550,= (Vraag naar de voorwaarden)

Stamboek

Studbook

Loading...

Foto's

Photo's

Video's

Videos