Loading...
Nambucca van de Groote Kamps
Glasgow van ‘t Merelsnest x Indoctro x Notaris x Farn x Marco Polo x Sinaeda

Beschrijving

Description


Nambucca van de Groote Kamps is een moderne zoon van Glasgow van ‘t Merelsnest en nakomeling van louter keur en preferente hengsten. Zijn moeder komt uit één van Nederlands beste merrielijnen; de befaamde Sina-stam. Nambucca is een halfbroer van de KWPN goedgekeurde hengst Idrigill (Kannan) die 6e werd in de kampioensronde van de KWPN hengstenkeuring 2016 en eveneens halfbroer van Niosina van de Groote Kamps (Nabab de Rêve), algemeen Overijssels Kampioen 2017 bij de KWPN springmerries.

 

Pedigree

Glasgow van ’t Merelsnest is een uitzonderlijk interessant gefokte hengst. Vader Nabab de Reve en grootvader Darco hebben zelf zeer succesvol gepresteerd. Glasgow van ’t Merelsnest heeft een fantastische moederlijn. Zijn moeder Wendelina sprong zelf op internationaal Grand Prix niveau met Marc Van Dijk en is de volle zus van Sapphire, het succesvolle springpaard van de Amerikaanse ruiter Mclain Ward. Sapphire won maar liefst tweemaal de Olympische Gouden team medaille. Wendelina bracht naast Glasgow van ’t Merelsnest nog twee volle broers die internationaal springen, Edjaz en Koblenz van ’t Merelsnest. Grootmoeder Idjaz-C bracht naast Sapphire ook de internationale springpaarden Lapino, Qarco van ’t Merelsnest en Vincenzo van ’t Merelsnest. 

 

Grootvader Indoctro staat al jaren bekend als één van de steunpilaren van de springpaardenfokkerij. Nakomelingen als VDL Groep Arera C (Maikel van der Vleuten), Hello M’Lady (Scott Brash) en Cas (Cameron Hanley) presteren nog wekelijks op het hoogste niveau.

Met vervolgens de keur en preferente hengsten, Notaris, Farn, Marco Polo en Sinaeda in de pedigree is in Idrigill een ijzersterke basis gelegd voor springaanleg.

 

Moeder Wersina I (ster, prok, IBOP, preferent) is de chique halfzus van GP springpaard Laddidor onder Christina Tribble en telg uit de befaamde en invloedrijke Sina-stam met vele GP nakomelingen.

Grootmoeder Ersina II is de volle zus van GP springpaard Colorado onder René Tebbel en staat aan de basis van de internationale GP paarden Laddidor (Christina Tribble), Bersina VDM (Albert Zoer), Tersina (Nathalie van der Mei), Cirsina (Willem Greve), Waterstone (Robert Whitaker) en Berkley III (Douglas Boyd).

Stamboek

Studbook

Loading...

Foto's

Photo's