Loading...
Nevis van de Groote Kamps
Idrigill x Roven XX x Damiro x Amor x Porter

Beschrijving

Description


Nevis van de Groote Kamps is een bloedgemaakte, aansprekende zoon van Idrigill (Kannan x Indoctro). Zijn moeder is de ster preferente sportmerrie Wievoli, een dochter van de volbloedhengst Roven XX. Bij de 1e bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring in 2020 viel Nevis op door zijn jeugdigheid, lichtvoetigheid, goede galop, overzicht en atletisch vermogen. Hierin herkennen wij nadrukkelijk zijn vader. In februari 2021 mag hij zich presenteren tijdens de 2e bezichting in Ermelo.

Nevis is de eerste zoon van Idrigill die wordt voorgebracht en gepresenteerd aan het publiek. In hem herkennen we veel van zijn vader. Nevis is een modern paard met een aansprekend model en veel kwaliteit. Zijn speciale pedigree met veel bloed en een hoge mate van sport hierin, maakt hem heel interessant.

Pedigree

Vader Kannan, één van ’s werelds beste springpaardenverervers heeft talloze nakomelingen op het allerhoogste niveau en stond daarmee op nummer één van de WBFSH Sire Ranking. Nakomelingen als Molly Malone V (Bertram Allen), Olympisch kampioen Nino des Buissonnets (Steve Guerdat), Quorida de Treho (Romain Duguet) en Quabri de l’Isle (Pedro Veniss) zijn slechts enkele voorbeelden van Kannan nakomelingen die tot de absolute wereldtop behoren.

Grootvader Roven XX is een engelse volbloedhengst die in Amerika onder Geoffrey Welsh zijn springcarrière heeft opgebouwd en succesvol werd uitgebracht in het 1.50m. Hierin wist hij ook verschillende overwinningen te behalen. Daarna is hij voor de fokkerij naar Nederland gehaald door Team Nijhof en is hij nog enige tijd door Peter Geerink uitgebracht.

Moeder Wievoli is een dochter van de volbloedhengst Roven XX en sprong zelf verdienstelijk 1.40m. Zij is de halfzus van Grand Prix hengst Presley Boy (Concorde). Deze hengst werd in juli 2010 door de hippische federatie van Saoudi Arabië voor $ 6.000.000,= gekocht van Jaime Azcarraga. Onder Khaled Al Eid won hij al snel de vijfsterren Grote Prijs van Gijon en finishte hij individueel als twaalfde op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Wievoli bracht naast Nevis van de Groote Kamps onderandere de AES goedgekeurde hengst Loxton van de Groote Kamps (Kannan x RovenXX) en de Denzel van ’t Meulenhof dochter Dwivoli van de Groote Kamps (Denzel van ’t Meulenhof x Roven XX) die in 2017 tot de 10 best presterende IBOP springmerries van Nederland behoorde. In december 2019 werd Dwivoli derde bij de finale van de GMB jonge paardencompetitie voor 5-jarigen en werd zij aangekocht door Marc Houtzager. De merrie wordt daar in alle rust opgeleid. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Stamboek

Studbook

Loading...

Foto's

Photo's

Video's

Videos