Loading...
Wersina I
Indoctro x Notaris x Farn x Marco Polo x Sinaeda

Beschrijving

Description


Wersina I is een chique, rassige en zeer karaktervolle merrie en nakomeling van louter keur en preferente hengsten. Zij komt uit één van Nederlands beste merrielijnen; de befaamde Sina-stam.

Pedigree

Vader Indoctro staat al jaren bekend als één van de steunpilaren van de springpaardenfokkerij. Nakomelingen als VDL Groep Arera C (Maikel van der Vleuten), Hello M’Lady (Scott Brash) en Cas (Cameron Hanley) presteren nog wekelijks op het hoogste niveau. Met name echter als vaderpaard in de moederlijn vinden we Indoctro bij talloze GP paarden terug. Wersina zelf is de chique halfzus van GP springpaard Laddidor (Nimmerdor) onder Christina Tribble en telg uit de befaamde en invloedrijke Sina-stam met vele GP nakomelingen. Zij is de 4e prestatie merrie op rij. Moeder Ersina II (keur, preferent, prestatie) is de volle zus van GP springpaard Colorado (Notaris) onder René Tebbel en staat aan de basis van de internationale GP paarden Laddidor (Christina Tribble), Bersina VDM (Albert Zoer), Tersina (Nathalie van der Mei), Cirsina (Willem Greve), Waterstone (Robert Whitaker) en Berkley III (Douglas Boyd). Met vervolgens de keur en preferente hengsten, Notaris, Farn, Marco Polo en Sinaeda in de pedigree is in Wersina I een ijzersterke basis gelegd voor springaanleg.

Palmares

Wersina I heeft de predicaten ster, prok, IBOP, preferent en prestatie verkregen. Daarbij is zij de 4e prestatie merrie op rij. Zij heeft heeft zich als fokmerrie bijzonder onderscheiden met 9 kwaliteitsvolle nakomelingen waaronder de KWPN goedgekeurde hengst Idrigill (Kannan), de Overijssels kampioen 2017 bij de KWPN springpaarden Niosina van de Groote Kamps (Nabab de rêve) en de veelbelovende Grasina van de Groote Kamps (Corland). Keswick van de Groote Kamps (Chaman) werd onlangs aangewezen voor de 2e bezichtiging op de KWPN Stallionshow 2018. De verwachtingen omtrent de toekomstige prestaties van deze nog jonge nakomelingen zijn hoog. Wersina I is een fantastische merrie en een echte lady bij ons op stal. Zij is één van de drie stam-merries van De Groote Kamps. Wij hopen nog veel nakomelingen van haar te mogen verwelkomen.

Stamboek

Studbook

Loading...

Foto's

Photo's