Loading...
Carina
Corland x Purioso x Nimmerdor x Marco Polo x Sinaeda

Beschrijving

Description


Carina is een scherpe merrie met veel bloed en een groot hart en nakomeling van louter keur en preferente hengsten. Zij komt uit één van Nederlands beste merrielijnen; de befaamde Sina-stam.

Pedigree

Vader en stempelhengst Corland had zelf een indrukwekkende carrière met Wout Jan van der Schans. Corland heeft bewezen met Wout Jan bij de top van de wereld te behoren. Nakomelingen van Corland presteren of presteerden met succes op het hoogste niveau zoals Silvana met Kevin Staut, Apardi onder Daniel Blumann en springkanon en volle broer van Apardi, Bacardi VDL onder Jannika Sprunger. Corland heeft de reputatie een goede combinatie te vormen met merries uit de Sina stam. Een bekend voorbeeld hiervan is het GP springpaard Tersina van ’t Hoochhiem. Carina zelf is de halfzus van de GP springpaarden Nerina (Amaretto D I) onder Jur Vrieling en Drachten (Berlin) onder Jan Philipp Weichert en telg uit de befaamde en invloedrijke Sina-stam met vele GP nakomelingen. Haar moeder Jerina (ster, preferent, prestatie) bracht naast bovenvermelde GP paarden ook nog twee 1.40m paarden. Met vervolgens de keur en preferente hengsten, Purioso, Nimmerdor, Marco Polo en Sinaeda in de pedigree is in Carina een ijzersterke basis gelegd voor springaanleg.

Palmares

Carina heeft de predicaten elite en sport (springen) verkregen. Dat betekent dat zij naast aanleg ook heeft aangetoond zelf goed te kunnen springen. Ze heeft 1.35 gesprongen. Carina is een energieke merrie met moed, snelle reflexen, vermogen en een sterke drive naar de hindernis. Zij was een heel competitief paard om mee te springen. Sinds 2017 wordt zij volledig ingezet voor de fokkerij. Met Corland als haar vader en zijzelf als een nakomeling uit de Sina stam is zij een hele interessante fokmerrie. Dat is de reden dat wij haar hebben uitgekozen als één van onze stammerries. Tot nu toe bracht zij 3 veulens; 2 merries en 1 hengst van Glasgow van ’t Merelsnest. Alle drie nakomelingen zijn grote langgelijnde paarden met bloed, veel vermogen, een mooie bascule en een grote en ruime galop. Gwerina van de Groote Kamps (ster, sport springen) loopt 1.35/1.40, Gweedore van de Groote Kamps loopt Internationaal 1.30m. Hij won de GMB jonge paarden kwalificatie in Laag Soeren in december 2016 en kwalificeerde zich voor de World Championship young horses in Lanaken 2017.

Carina is een hele energieke merrie en een prominente dame bij ons op stal. Zij is één van de drie stam-merries van De Groote Kamps. Wij hopen nog veel nakomelingen van haar te mogen verwelkomen.

Stamboek

Studbook

Loading...

Foto's

Photo's